10:48
Доцент МДУ Світлана Арабаджи провела тренінг з формування та оцінювання громадянських компетентностей для вчителів із різних областей

Доцент кафедри історичних дисциплін Маріупольського державного університету Світлана Арабаджи провела тренінг «Формування та оцінювання громадянських компетентностей» для 52 шкільних команд-учасниць проєкту «Пілотування формування та оцінювання громадянських компетентностей у базовій школі». Захід проходив 19-20 листопада в Ірпені.

Учасники тренінгу працювали над аналізом здійснених кроків у проєкті, обмінювалися досвідом впровадження проєкту і давали оцінку ефективності дистанційної онлайн-підтримки. Крім того, вчителі здобували досвід модифікації та створення вправ для розвитку громадянської компетентності на різних предметах, поглиблювали розуміння формувального оцінювання як інструменту розвитку громадянських компетентностей.


Світлана Арабаджи проводила навчання педагогів у якості експертки і тренерки інноваційного освітнього проєкту «Формування та оцінювання громадянських компетентностей в освітньому процесі на рівні базової середньої освіти у 2018-2021 роках», який реалізується у рамках Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» за підтримки Європейського центру імені Вергеланда. Партнерами проєкту є Міністерство закордонних справ Норвегії, Міністерство освіти і науки України, Рада Європи, благодійна організація «Центр освітніх ініціатив» та ІСАР «Єднання».

Переглядів: 339 | Додав: Деканат