15:09
Доцент МДУ Сергій Пахоменко презентував наукове дослідження в Європарламенті

Доцент кафедри політології та міжнародних відносин Маріупольського державного університету Сергій Пахоменко презентував в Європейському парламенті наукове дослідження. Разом зі співавторами роботи – професором Тартуського університету Володимиром Сазоновим та доцентом Талліннського технологічного університету Холгером Мьолдером – викладач дослідив тему поширення російської дезінформації в Євросоюзі у період коронакризи.

У своїй роботі дослідники зазначають, що метою дезінформації є створення інформаційного хаосу, недовіри до дій урядів, зокрема до західних вакцин від коронавірусу.


Дослідження проводилося на замовлення депутата Європарламенту Яака Мадісона. Координатором наукового проєкту виступив викладач військової історії та стратегічного планування Балтійського коледжу оборони (Естонія) Арт Йохансон. Однією з головних цілей презентації роботи в Європарламенті стала необхідність висвітлення теми на політичній арені.


Завжди важливо тримати певні питання в центрі уваги, щоб вони також були доведені до інших країн. Ми говоримо про французів і німців – наших добрих колег, які можуть не мати щоденного контакту з такою специфічною інформацією про дії Росії, — депутат Європейського парламенту Яак Мадісон.


За результатами спільної роботи досягнуті домовленості щодо візиту Яака Мадісона з естонськими колегами до Маріупольського державного університету для участі в Осінній політологічній школі.

Переглядів: 255 | Додав: Деканат