23:21
День відкритих дверей: майбутні абітурієнти познайомилися з історичним факультетом МДУ

15 травня на історичному факультеті Маріупольського державного університету пройшов День відкритих дверей. Учні закладів середньої освіти Маріуполя познайомилися з факультетом, поспілкувалися з викладачами та студентами.

На початку заходу майбутніх абітурієнтів привітали декан історичного факультету МДУ, професор Вікторія Лисак, заступники декана і представники кафедр. Про особливості вступної кампанії 2019 року розповіла заступник відповідального секретаря приймальної комісії МДУ Юлія Демідова.


По закінченні загальних зборів представники кафедр запросили гостей факультету на презентації своїх спеціальностей. Викладачі і студенти кафедри історичних дисциплін розповіли про діяльність студентського наукового історико-археологічного товариства та археологічної експедиції університету.


Власним досвідом навчання на історичному факультеті зі старшокласниками поділилися майбутні соціологи, міжнародники і політологи, а викладачі кафедри культурології та інформаційної діяльності запропонували школярам взяти участь у квесті, який познайомив майбутніх абітурієнтів з особливостями спеціальностей «Культурологія» й «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».


Історичний факультет здійснює підготовку фахівців за спеціальностями: 

  • Середня освіта. Історія
  • Історія та археологія 
  • Інформаційна, бібліотечна та архівна справа
  • Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії
  • Культурологія
  • Політологія 
  • Соціологія


На базі факультету діють Інформаційний центр Європейського Союзу, Центр гендерних досліджень і освіти Програми розвитку ООН, лабораторія соціологічних досліджень. Для розвитку інтелектуальних, дослідницьких, ораторських і творчих здібностей молоді на факультеті працюють студентські наукові товариства «Контент», «Парадигма», «Виклики ХХІ ст.», «Філософські студії». 


Випускники історичного факультету – це кваліфіковані вчителі історії, археологи, дипломати, документознавці, культурологи, політологи та соціологи, які успішно працюють у Маріуполі, в Україні та за кордоном. 


Запрошуємо здобувати якісну освіту на історичному факультеті МДУ!


Перелік предметів у сертифікаті ЗНО та вступних випробувань у 2019 році
Вступ на 1 курс «Бакалавр» на базі атестата

 

Телефон приймальної комісії:

(0629) 58-70-52


Читайте такожМДУ представив результати роботи освітнього центру «Донбас-Україна» на Дні відкритих дверей у Краматорську

Переглядів: 420 | Додав: Admin