09:35
«Ціна правди»: студенти і викладачі МДУ переглянули фільм й обговорили тему Голодомору

4 грудня в кінотеатрі «Савона» відбувся перегляд та обговорення художнього фільму «Ціна правди». Захід проходив за участі членів студентського історико-краєзнавчого товариства «Історія Надазов’я», викладачів та студентів історичного факультету Маріупольського державного університету.

Кінокартина «Ціна правди» знайомить глядачів із маловідомими фактами з життя та професійної діяльноті британського журналіста Гарета Джонса, який першим розповів світу про жахи Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.


Під час обговорення фільму керівники СНТ «Історія Надазов’я», доценти кафедри історичних дисциплін Юлія Коробка і Вадим Коробка наголосили на непересічній ролі спеціалістів у галузі історії для збереження пам’яті про минуле і зауважили, що правда безцінна, а ця кінострічка про смертельну небезпеку брехні має спонукати теперішнє покоління вивчати історію України.


Студенти, ґрунтуючись на власних знаннях, розмірковували про потребу поширення відомостей про Голодомор 1932-1933 рр. як акт геноциду українського народу, організований керівництвом СРСР у 1932-1933 рр. шляхом створення штучного масового голоду. Майбутні історики зазначили безсумнівний творчий успіх авторки фільму, польської режисерки Аґнєшки Голланд та виконавця головної ролі британського актора Джеймса Нортона.


Відчуваю після перегляду неймовірний шок. Але цей фільм обов‘язково треба подивитися, щоб українці більше відчували спільність історичної долі, належність до України,

 

– студентка спеціальності «Історія та археологія» Аліна Танасова.


Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ

Переглядів: 433 | Додав: Деканат