13:42
Викладачі та студенти МДУ зустрілися з військовослужбовцями напередодні Дня Збройних Сил України

Напередодні Дня Збройних Сил України у Маріупольському державному університеті відбулася зустріч студентіві викладачів історичного факультету з військовослужбовцями ЗСУ. Захід організувала кафедра історичних дисциплін МДУ спільно з історико-краєзнавчим студентським науковим товариством «Історія Надазов’я».

На початку зустрічі присутніх привітав завідувач кафедри, професор Володимир Романцов. Він зазначив, що День Збройних сил України має велике значення для українського народу, адже через воєнні події особливим є ставлення до тих, хто, не шкодуючи власного життя, захищає рідну землю та свободу кожного українця.


Капітан першого рангу у відставці, письменник Євген Баль, літературна діяльність якого має виразну патріотичну спрямованість, ознайомив присутніх з власним баченням суспільних явищ, історичних фактів та процесів.


Т. в. о. начальника групи моніторингу Донецького обласного військового комісаріату, капітан Олег Українцев і начальник прес-служби 503-го окремого батальйону морської піхоти, матрос Олексій Годзенко розповіли майбутнім історикам, ким працювали до війни та чим займаються на теперішніх посадах у ЗСУ.


Військові пригадали героїчні, трагічні та комічні випадки, які траплялися протягом служби, доблесних бойових побратимів, ситуації, які вимагали фізичних зусиль, мужності, відваги й самопожертви, зокрема, обставини протидії діяльності незаконних збройних формувань.


Наприкінці зустрічі викладачі та студенти МДУ привітали воїнів із прийдешнім святом та подякували за мир і спокій, а вони, у свою чергу, відзначили, що попри психологічні та фізичні навантаження, солдати й офіцери Операції Об’єднаних сил упевнено тримають оборону.

Переглядів: 347 | Додав: Деканат