18:19
Викладачі та студенти МДУ взяли участь у фестивалі національних спільнот Донеччини «Перехрестя культур»

З нагоди Міжнародного дня толерантності 16 листопада у Міському палаці культури «Український дім» відбувся ІІ Відкритий фестиваль національних спільнот Донецької області «Перехрестя культур», у якому взяли участь викладачі та студенти Маріупольського державного університету.

Захід був організований Асоціацією національних меншин Донецької області «Співдружність» за підтримки Донецької облдержадміністрації та Федерації грецьких товариств України. Метою заходу було об’єднання громадянського суспільства Донеччини на засадах поваги до представників всіх етнонаціональних спільнот краю.


У рамках фестивалю за участі представників національних меншин і Донецької облдержадміністрації пройшов круглий стіл «Формування толерантності всередині громадянського суспільства Донецької області: ключові виклики сучасності», модератором якого виступив доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики МДУ Сергій Пахоменко.


Обговорювалися актуальні питання взаємодії громадських організацій національних меншин Донеччини з органами державної влади в контексті протидії гібридній агресії Російської Федерації проти України, захист прав та задоволення інформаційних, культурних та освітніх потреб національних меншин на території Донецької області. Також учасники розглянули шляхи подолання стереотипів по відношенню до представників етнонаціональних спільнот, роздивилися ключові підходи проведення національно-патріотичного виховання в умовах формування полікультурного суспільства Донецького регіону.


Під час позаконкурсної концертної програми з хореографічним номером «Дуба танець» виступив народний ансамбль народного танцю «Промінь» МДУ, який гідно представив українську культуру і отримав Гран-прі фестивалю.


Фотографії надані Асоціацією національних меншин Донецької області «Співдружність»

Переглядів: 330 | Додав: Деканат