23:28
Викладачі та студенти-історики МДУ взяли участь у Фестивалі «Освітній хайп»

Студенти і викладачі кафедри історичних дисциплін Маріупольського державного університету взяли участь у Фестивалі освітніх інновацій «Освітній хайп», який проходив у Палаці культури «Молодіжний» 8 червня. Захід проходив одночасно у 12 містах у рамках освітнього проекту «Відкривай Україну», який реалізує Фундація освітніх інновацій «З країни в Україну».

У рамках фестивалю студенти спеціальностей «Історія та археологія» та «Середня освіта. Історія» Олександра Воротілова, Дар’я Зайцева, Аліна Танасова, Ісідор Бадасен, Павло Целенко та викладачі кафедри Світлана Арабаджи та В'ячеслав Забавін презентували настільну історичну гру «Маріуполь step by step» і збірник активних ігор «Mariupol's Active Games». Крім того, вони розповіли присутнім про ініціативи, які реалізує студентське наукове історико-археологічне товариство МДУ і громадська організація «Культурно-освітня платформа «Сенс».


Активним учасникам «Освітнього хайпу», які поділилися спогадами про ігри свого дитинства, студенти подарували комплекти «Mariupol's Аctive Games».


За участі доцента Світлани Арабаджи у рамках фестивалю відбулася панельна дискусія «Демократична школа: сьогодення й майбутнє учнівського самоврядування», на якій обговорювалися питання взаємодії школярів, вчителів та батьків, шкільний парламентаризм, концепція розвитку учнівського самоврядування та інші важливі питання. 


Викладачка Маріупольського держуніверситету виступила у якості експерта і поділилася своїм досвідом участі у Всеукраїнській програмі підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа».

Дискусія була дуже жвавою. Питання, які піднімалися, вкотре засвідчили, що розвиток учнівського самоврядування у Маріуполі зокрема, як і в Україні в цілому, знаходиться тільки на етапі становлення. Нажаль, проблеми, якими в основному займаються органи учнівського самоврядування, обмежуються святами і благодійними заходами. Розуміння демократичних політик і процедур наразі в зародковому стані, а питання захисту та відстоювання прав учнів взагалі не піднімаються,


– Світлана Арабаджи.


За результатами дискусії будуть створені унікальні практичні кейси, рекомендації та аналітичні записки для урядових і неурядових організацій, на основі яких зможуть розгортатися окремі програми, проводитися дослідження і готуватися законодавчі ініціативи. За підтримки Міністерства освіти і науки України напрацювання будуть оформлені у посібник і презентовані у фіналі освітнього проекту «Відкривай Україну», який відбудеться восені цього року у Києві.


Читайте також: «Нічна відьма»: під час засідання кіноклубу студенти МДУ переглянули стрічку про жінок-льотчиць на війні

Переглядів: 417 | Додав: Admin