17:36
Викладачі МДУ взяли участь у міжкафедральному науково-методичному семінарі з питань академічної доброчесності

Викладачі, здобувачі вищої освіти та здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії історичного факультету Маріупольського державного університету взяли участь у міжкафедральному науково-методичному семінарі з питань академічної доброчесності.

Захід організований науково-методичною комісією факультету спільно з науковою бібліотекою МДУ. До участі у семінарі була запрошена завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки МДУ І.В. Бурова.


Учасники семінару обговорили досвід виявлення та запобігання плагіату, проаналізували нормативно-правове забезпечення у цій сфері, дізналися про умови співпраці з компаніями, які надають закладам вищої освіти України доступ до антіплагіатної системи.


Присутні ознайомилися з принципами академічної доброчесності у провідних країнах Европи та США. де на законодавчому рівні закріплено вимоги щодо наявності програмного забезпечення для перевірки на плагіат кваліфікаційних робіт.


З метою дотримання принципів академічної доброчесності та підвищення якості освіти і наукових досліджень на історичному факультеті науково-методична комісія рекомендувала вивчити та застосовувати на практиці матеріали розділу сайту наукової бібліотеки МДУ Академічна доброчесність й водночас посилити контроль викладачів за власними науковими та навчально-методичними розробками.

Переглядів: 395 | Додав: Деканат