18:40
Викладачі, аспіранти та студенти Історичного факультету МДУ зустрілись з депутатами Верховної ради України Лубінцем Д. В. та Перебийніс М.В.

25 лютого 2020 року в Маріупольському державному університеті відбулась зустріч стейкхолдерів, депутатів Верховної Ради України 9-го скликання з адміністрацією університету, викладачами та здобувачами вищої освіти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Політологія», «Культурологія», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Соціологія» та «Історія та археологія».

До МДУ завітав Лубінець Дмитро Валерійович – член депутатської групи «За майбутнє» Верховної Ради України, член тимчасової спеціальної місії Верховної Ради України з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України. Також захід відвідав Перебийніс Максим Вікторович – член депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу», Голова підкомітету з питань охорони здоров’я Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, член Постійної делегації у Парламентському вимірі Центральноєвропейської ініціативи.


На зустрічі обговорювались питання вдосконалення якості вищої освіти на спеціальностях історичного факультету з метою перегляду основних компонентів освітньо-професійних-програм з урахуванням задоволення потреб роботодавців. Головні проблеми, які підіймались на зустрічі, стосувались можливості проходження стажування чи практики студентами політологами та міжнародниками у Комітетах Верховної Ради України. Завідувач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Гільченко О.Л., зацікавлені студенти мали можливість отримати інформацію з «перших рук» потенційних роботодавців про вимоги до знань та компетенцій, якими повинні володіти майбутні фахівці. Лубінець Д.В. підкреслив, що для нього важливим є вільне володіння іноземною мовою, знання міжнародних відносин, політична грамотність та громадська активність.


Завідувач кафедри культурології та інформаційної діяльності Сабадаш Ю.С. наголосила на важливих для помічника депутата компетенціях, якими володіють випускники культурологи та документознавці, таких як цифрова грамотність, навички секретаря-референта, вміння організувати документаційне забезпечення діяльності декількома мовами та знання тонкощів етики спілкування з врахуванням традицій різних світових культур.


Також, враховуючи те, що на кафедрі міжнародних відносин та зовнішньої політики розробляється держбюджетна тема «Повернення та переосвоєння тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях: сучасний стан та перспективи», дуже цікавою була бесіда з Лубінцем Д.В., як з Головою Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.


Ректор МДУ професор Балабанов К.В. подякував учасникам зустрічі про плідну та результативну роботу, виявив надію на подальшу перспективну для нашого закладу вищої освіти співпрацю з комітетами Верховної Ради України, які очолюють депутати Д.В. Лубінець і М.В. Перебийніс.

Переглядів: 709 | Додав: Деканат