10:26
Відзнака кращих: студентки МДУ отримуватимуть стипендію імені Михайла Грушевського

Студенткам Маріупольського державного університету призначені академічні стипендії імені М. С. Грушевського на ІІ семестр 2022/2023 навчального року.

Фінансове заохочення за освітньо-наукові успіхи отримуватимуть магістрантки Наталія Афанасьєва (спеціальність «Культурологія») і Анжеліка Бородай (спеціальність «Соціологія»), а також студентки Владислава Забєліна (спеціальність «Філологія. Мова та література (англійська)») і Дар’я Чевичалова (спеціальність «Міжнародні економічні відносини»).


Дівчата відмінно навчаються, вміло застосовують свої знання на практиці, проводять наукові дослідження та беруть активну участь у діяльності Маріупольського університету.


У 2021 році Наталія стала однією зі співорганізаторів фестивалю «Ніч музеїв» у Маріуполі та долучилася до створення культурного центру «Порт культур» у рідному місті. Наразі студентка продовжує вивчати соціокультурну сферу Приазов’я та України в цілому. Її наукові роботи мали високу оцінку на численних олімпіадах, конференціях і конкурсах.


Анжеліка успішно поєднує навчання в університеті та неформальну освіту. Вона наполегливо здобуває необхідні професійні навички, зокрема успішно закінчила курси із медіації, життєстійкості та психології. Окрім цього, з першого року навчання дівчина активно бере участь у науковому та соціальному житті університету. За свою діяльність вона неодноразово була відзначена грамотами і сертифікатами.


Соціальною активністю відзначилася й Владислава. Студентка постійно долучається до заходів на рівні факультету та університету, є учасницею декількох наукових товариств, а результати власних дослідницьких пошуків успішно публікує у вітчизняних і закордонних виданнях. Після 24 лютого Владислава почала власну волонтерську діяльність, тривалий час допомагала переселенцям у гуманітарному штабі в Дніпрі. Наразі дівчина працює перекладачем і викладачем англійської мови для дітей.


З першого курсу Дар’я виявляє цікавість до наукових досліджень. Вона є авторкою багатьох робіт про сучасний розвиток України та її роль у міжнародних процесах. Результатом її пошуків стали 11 наукових публікацій і численні нагороди конкурсів різного рівня. Крім того, дівчина вдало поєднує навчання в університеті з неформальною освітою, сприяючи власному розвитку та професійній реалізації.


Пишаємося досягненнями студенток Маріупольського університету та бажаємо їм подальших здобутків!

Переглядів: 128 | Додав: Деканат