22:47
Вчені МДУ звітували про реалізацію проекту Еразмус+

Завідувач кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики, доцент Олена Гільченко, доцент Юлія Константинова та завідувач кафедри італійської філології, доцент Ганна Трифонова Маріупольського державного університету взяли участь у робочій нараді консорціуму університетів-учасників проекту Еразмус+ «Переосмислення регіональних студій: Балто-Чорноморський зв'язок», яка проходила з 26 по 29 червня на базі Одеського національного університету імені І. І. Мечникова.

До заходу долучилися вчені з Львівського національного університету імені Івана Франка, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Університету Тарту (Естонія), Університету Вітовта Великого (Литва), Університету ім. Адама Міцкевича (Польща).


Учасники обговорювали програми курсів у рамках нової англомовної магістерської програми «Балто-Чорноморські регіональні студії», яка буде реалізовуватися у Львові.


Вчені МДУ презентували англомовні курси «Етнополітична динаміка у Балто-Чорноморському регіоні» (розробники доцент Сергій Пахоменко, доцент Анастасія Трофименко) та «Медіа, комунікація та інформаційні війни у Балто-Чорноморському регіоні» (розробник доцент Ганна Трифонова). Крім того, викладачі поділилися досвідом викладання.
 

Цікавим для колег з інших університетів стала наша практика із залученням до навчального процесу фахівців-практиків та інших зацікавлених осіб. Наприклад, у рамках курсу «Етнополітична динаміка у Балто-Чорноморському регіоні» зі студентами спілкувалися посли Латвії, Литви, Естонії. Цікавим став і досвід отримання зворотного зв'язку за допомогою мережі Фейсбук,


Олена Гільченко.


Також представники університетів-членів консорціуму зосередили увагу на питаннях впровадження курсів у навчальний процес та перспективах подальшої роботи проекту.


Читайте також: Доцент МДУ Юлія Кажан долучилася до обговорення результатів роботи міжнародного проекту «Цифровий мережевий університет» у Берліні

Переглядів: 413 | Додав: Admin