17:59
В «Диспут клубі Виклики XXI століття» обговорювали тему «Протестів в Білорусії: пострадянський, європейський і український виміри»

25 вересня в Центрі Балто-Чорноморських студій МДУ відбулося перше у цьому навчальному році засідання наукового товариства студентів міжнародників і політологів «Диспут клуб Виклики XXI століття». Естафета керівництва диспут клубом перейшла від доцента кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Ніни Гаврилової, яка незмінно очолювала товариство від початку його створення, до доцента Сергія Пахоменка.

Учасники диспут клубу обговорили події в Біларусі, причини та можливі наслідки білоруських протестів, реакцію на них з боку ЄС, Росії та України. Спеціальним гостем зустрічі був дослідник Карлова Університета (Прага) та Університета Коменського (Братіслава), відомий спеціаліст з питань білоруської політики Аляксей Кажарський.


За допомогою Skype зв’язку дослідник висвітлив цікаві нюанси механізму розгортання протестів, зокрема чинник волюнтаристської політики О. Лукашенка щодо проблеми розповсюдження короновірусу.


Запрошення зарубіжних професорів та дослідників до участі в диспут-клубі в режимі онлайн-зустрічей стане постійною практикою товариства. Приємно відзначити, що першокурсники спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Політологія» прийняли активну участь у дискусії.

Переглядів: 491 | Додав: Деканат