12:41
Учасники проєкту «Mariupol Space for Trust» руйнували стереотипи про поліцію і розробляли квест на тему прав дитини

3 жовтня відбулася чергова безпекова студія у рамках проєкту «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини». Студенти Маріупольського державного університету разом зі школярами та співробітниками патрульної поліції Донецької області взяли участь у створенні соціальної реклами «Топ-10 стереотипів про поліцію».

Під час зустрічі ініціативна група прагнула знайти відповіді на питання, як побудувати довіру до поліції у середовищі стереотипів та чому люди сприймають поліцію як мілітаризований орган впливу. Також учасники розвіювали стереотипи, які існують у суспільстві, наприклад, що поліція не знає закону або не вміє керувати автомобілем.


У цьому молоді допомагали інспектор із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Донецькій області, старший лейтенант поліції Євгенія Іванченко, старший лейтенант поліції Вадим Харакоз і сержант поліції Анастасія Крумплевська.


Більшість стереотипів, які обговорили присутні, буде покладена в основу відеоролику, який можна буде переглянути вже у листопаді в соціальних мережах Facebook та Instagram за хештегом #MariupolSpaceforTrust.


Також у рамках проєкту магістрантка спеціальності «Історія та археологія» Олександра Воротілова спільно з поліцейськими та курсантами Донецького юридичного інституту МВС України провела воркшоп із розробки квестів, під час якого учасники створили мапу та завдання для майбутнього квесту на тему прав дітей.


Проєкт «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини» реалізує громадська організація «Культурно-освітня платформа «Сенс» у партнерстві зі студентським науковим історико-археологічним товариством МДУ у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу й урядів Данії, Швеції та Швейцарії.


Партнерами проєкту виступають Управління патрульної поліції в Донецькій області, відділ ювенальної превенції поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області, загальноосвітні школи №№ 24, 25, 30, 33 і 51.

Переглядів: 390 | Додав: Деканат