17:34
У МДУ відкрили арт-простір «М-студія»

5 березня на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулося урочисте відкриття арт-простору «Студія культуротворчого перфомансу Маріуполя» («М-студія»).

Діяльність простору презентували завідувач кафедри культурології та інформаційної діяльності, професор Юлія Сабадаш та керівник «М-студії», випускниця МДУ Ольга Демідко.


Головна мета студії – об’єднати ініціативних і небайдужих маріупольців, які готові вивчати, популяризувати та зберігати історичні та культурні здобутки міста. Водночас це вільний простір, що надасть можливість творчим і креативним людям заявити про себе. Я сподіваюся, що ця студія стане майданчиком для проведення творчих зустрічей, майстер-класів, розробки нових екскурсій, реалізації спільних проєктів, презентації творчості талановитих містян,

– Ольга Демідко.


Під час відкриття студії гості познайомилися з творчістю художниці Христини Кібець. Картини, які сповнені сюрреалістичного символізму, представлені у шести серіях: «Пташки», «Оголюючи наші душі», «Біль», «Somnium», «Людське...» та «Homo Hostium». Як відзначила керівник центру, творчість мисткині відрізняється особливим авторським баченням світу та має сильний посил до сучасників.


Виставка картин Христини Кібець працюватиме протягом місяця у арт-просторі «М-студія» за адресою пр. Будівельників, 129, ауд. 108 (історичний факультет).

Переглядів: 505 | Додав: Деканат