13:15
У МДУ відбулися науковий форум і нагородження молодих вчених

18 травня у Маріупольському державному університеті відбувся IV Форум молодих науковців, приурочений до Дня науки в Україні. Для його проведення академічна спільнота вишу зібралася у змішаному форматі. Організатором наукового заходу стала Рада молодих вчених МДУ.

Форум розпочався з нагородження найкращих науковців за активну дослідницьку діяльність, популяризацію науки серед здобувачів освіти, підготовку студентів, які стали переможцями та призерами освітньо-наукових змагань. Церемонію вручення дипломів і подяк провів ректор МДУ, професор Микола Трофименко.


Першою доповідачкою на форумі стала голова Ради молодих вчених Маріупольського університету, в.о. завідувача кафедри філософії та соціології Тетяна Іванець. Вона звітувала про основні напрямки діяльності Ради у поточному навчальному році, окреслила виклики та можливості розвитку молодіжної науки у незламному виші.


Після цього учасники заходу змогли ознайомитися з найбільш успішними авторськими ідеями викладачів і студентів, які отримали відзнаку журі всеукраїнських конкурсів. Власні проєкти презентували доцентка кафедри культурології Ольга Демідко (пересувна фотовиставка «Літопис театрального життя Маріуполя») та студентки спеціальності «Економіка» Аліна Побережна і Тетяна Пор’яз (мобільний додаток для спілкування Society).


У свою чергу доцентка кафедри філософії та соціології Альона Стадник представила результати соціологічного дослідження, спрямованого визначити проблеми та перспективи адаптації університетської громади в умовах переміщення.


Друга частина форуму передбачала обговорення шляхів розвитку молодіжних досліджень і проводилася у форматі засідань тематичних груп. За результатами обговорень учасників вийде збірка постерних доповідей.

Переглядів: 111 | Додав: Деканат