13:37
У МДУ пройшов круглий стіл до 75-х роковин депортації українців із Польщі

17 жовтня на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбувся круглий стіл, приурочений до 75-х роковин депортації українців із Польщі. Організатором заходу виступила кафедра культурології та інформаційної діяльності.

У круглому столі взяли участь члени студентських наукових товариств «Парадигма», «Контент», «ПереКЛАДач», «Фаgost», а також учні старших класів НВК «гімназія-школа» № 27.


Науковий захід відбувся з метою відновлення історичної справедливості та інформування молоді про процес примусового виселення українців, корінних мешканців, із районів Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944-1951 роках.


На початку засідання з доповіддю виступив доцент кафедри, заслужений працівник культури України Юзеф Нікольченко. Він розповів присутнім про етапи депортації українців із новостворених південно-східних кордонів Польщі після Другої світової війни.


Доцент кафедри В’ячеслав Кудлай ознайомив присутніх із архівними документами про депортацію українців із Польщі з 1944 по 1951 рік.

Переглядів: 380 | Додав: Деканат