13:51
У МДУ обговорили сучасну ситуацію на Донбасі

21 жовтня у Маріупольському державному університеті відбувся круглий стіл за темою «Повернення та переосвоєння тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях». Організаторами заходу виступила кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики МДУ і члени громадської студентської організації «Ліга політологів міжнародників «Дипкорпус».

На початку заходу з вітальним словом до присутніх звернулися декан історичного факультету, професор Вікторія Лисак та завідувач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Олена Гільченко.


У круглому столі взяли участь викладачі, студенти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» і «Політологія» МДУ, а також студенти Національного університету «Києво-Могилянська академія», які зацікавлені у дослідженні проблем війни на Донбасі. Модератором виступив спеціаліст із проблеми ідентичності, національної пам’яті та інформаційної війни на Південному Сході України, доцент кафедри Сергій Пахоменко.


Експерт з політико-правових питань щодо проблеми тимчасово окупованих територій, доцент кафедри Анастасія Трофименко дала огляд законодавчої бази стосовно визначення основного поняття проблеми «війна на Південному Сході України». Керівник центру «Донбас-Україна» МДУ В’ячеслав Кудлай розповів про можливість для абітурієнтів тимчасово окупованих територій отримати вищу освіту в Україні без надання базових документів про середню освіту.


Учасники обговорювали причини та проблеми визначення війни на Донбасі, політико-правові та соціально-економічні аспекти проблем біженців, долю молоді на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, майбутнє Донбасу в умовах повернення та переосвоєння тимчасово окупованих територій. Також присутні представили свої доповіді, які будуть опубліковані у збірнику матеріалів на сайті університету.


По завершені заходу ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов зустрівся зі студентами НУ «Києво-Могилянська академія». Обидві сторони висловили думку про подальшу співпрацю у рамках студентської науки, культурного та освітнього обміну споріднених спеціальностей маріупольського та київського вишів.

Переглядів: 391 | Додав: Деканат