13:11
Третє покоління археологів МДУ вирушило у сезонну польову експедицію

26 липня археологи Маріупольського державного університету на чолі з доцентом кафедри історичних дисциплін В’ячеславом Забавіним вирушили до села Комишувате. Поблизу нього учасники експедиції розмістили наметовий табір і розпочали розкопки двох із пяти курганів епохи бронзи – раннього середньовіччя.

До складу експедиції увійшли викладачі, студенти та випускники історичного факультету, члени студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ, а також волонтери з Донецької, Запорізької областей і Київа.


Вже третє покоління археологів Маріупольського університету продожвує багаторічну і плідну роботу, спрямовану на виявлення, вивчення й охорону археологічних пам'яток Приазов'я.


Молода генерація археологів МДУ продовжує дослідження курганної групи, розкопки якої ще у 1989 році почав відомий український археолог та краєзнавець Володимир Кульбака. У 1998-2009 роках він викладав і проводив наукові дослідження в Маріупольському університеті, був засновником експедиції. Ми вбачаємо у цьому певну приємність поколінь, які з року в рік переймають досвід і пізнають методологію польових археологічних досліджень на практиці,                                                                                                                                                     

– В’ячеслав Забавін.


Літня археологічна практика студентів-істориків Маріупольського держуніверситету сприяє підвищенню рівня підготовки майбутніх фахівців. Подібний досвід відіграє важливу роль у формуванні навичок роботи з археологічними джерелами і музейними фондами, забезпечує застосування на практиці теоретичних основ проведення історичних досліджень, прищеплює почуття відповідальності за стан національної історико-культурної спадщини.


Робота експедиції організована за підтримки Фонду «Анастасіос Г. Левендіс» (Республіка Кіпр) і студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ.


Археологічні дослідження здійснюються на підставі Відкритого листа Інституту археології НАН України та Дозволу Міністерства культури України на право проведення археологічних досліджень.

Переглядів: 261 | Додав: Деканат