18:58
Тимчасове переміщення: МДУ продовжить роботу у Києві

Під час воєнного стану Маріупольський державний університет та Вугледарський фаховий коледж, який є структурним підрозділом вишу, продовжать роботу у Києві. Таке рішення ухвалено відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України.

Внаслідок інтенсивних обстрілів російськими військовими Маріуполя всі навчальні корпуси МДУ зазнали значних руйнувань. Тимчасово Маріупольский університет перебуватиме на базі Київського національного університету будівництва та архітектури.


Для освітніх потреб вишу буде наданий центральний корпус вишу столиці України. Крім цього, співробітники, викладачі та студенти МДУ матимуть змогу проживати у гуртожитку.


Зараз ми прагнемо зберегти своїх викладачів, студентів і наукову базу, аби після повного звільнення рідного міста від окупантів повернутися до нього. Також на базі університету разом з міською радою Маріуполя плануємо розгорнути великий центр допомоги нашим землякам. Мрія про мирний та відновлений Маріуполь продовжує жити в наших серцях. Віримо, що так і буде!

– ректор МДУ Микола Трофименко.

Переглядів: 244 | Додав: Деканат