13:16
Студрада МДУ відвідала Всеукраїнський форум студентства і провела неформальну лекцію про можливості для молоді

Студентська рада Маріупольського державного університету відвідала Всеукраїнський форум студентства «Шо я тут забув?», який проходив у Харкові. Організатором заходу виступила постійна комісія з питань розвитку студентських та учнівських самоврядувань Молодіжної ради Харкова.

Форум зібрав представників 30 самоврядувань із 15 міст України для обміну досвідом, обговорення проблем студентства та пошуків шляхів їх подолання.


Спікерами форуму стали члени студентських самоврядувань та громадські діячі, які мають досвід реалізації успішних локальних проєктів. Одним зі спікерів форуму став заступник міністра освіти і науки України Єгор Стадний, який розповів присутнім про погляд міністерства на освіту, студентство та реформи.


Учасники форуму обговорювали актуальні теми для студентства: контроль якості вищої освіти, захист прав студентів, діджиталізація сучасного університетського простору, громадська діяльність, студентські медіа, можливості та програми для студентів. Неформальна частина форуму включала студентські стендапи, на яких учасники ділилися невдалим досвідом та інсайтами – раптовими розуміннями поставленої проблеми та знаходженням її вирішення.


Участь у форумі надихнула студраду МДУ провести неформальну лекцію про можливості для молоді для інших студентів університету.


Голова студентської ради Ганна Андрющук та голова соціально-правової комісії Ярослава Комісарук розповіли на яких платформах шукати цікаві можливості, як писати мотиваційні листи на форуми, проєкти та міжнародні програми, як стати учасником волонтерської програми та програми обміну за кордоном, а також надали поради щодо бюджетних подорожей Україною.

Лекція була дуже цікава та корисна. Ця інформація знадобиться мені у майбутньому для реалізації своїх планів, можливо, навіть якогось громадського проєкту. Найцікавішою для мене була мова про стажування за кордоном, але й ынформацыю про українські організації я теж узяла до уваги,


              – студентка І курсу спеціальності «Філологія. Переклад (англійська)» Анастасія Кисіль.

фотографії надані організаторами форуму «Шо я тут забув?»

Переглядів: 345 | Додав: Деканат