15:28
Студентські наукові товариства «Контент» і «Парадигма» провели засідання до Дня слов’янської писемності

17 травня на історичному факультеті Маріупольського державного університету пройшло спільне засідання студентських наукових товариств кафедри культурології та інформаційної діяльності «Контент» і «Парадигма», приурочене до Дня науки та Дня слов’янської писемності.

На засіданні з вітальним словом виступила завідувач кафедри культурології та інформаційної діяльності, професор Юлія Сабадаш, яка наголосила на важливості наукових досліджень, які проводять викладачі і студенти кафедри, особливо у галузі розвитку національної культури.


З доповіддю «Дослідження особливостей слов’янської писемності» виступила старший викладач кафедри культурології та інформаційної діяльності Любов Дабло, яка звернула увагу присутніх на проблему дослідження проблеми слов’янської писемності у контексті становлення та розвитку української мови.


Також до студентської аудиторії звернувся доцент кафедри культурології та інформаційної діяльності Юзеф Нікольченко, який розповів про початкове українське друкарство. Він проаналізував стан дослідженості проблеми у вітчизняній історіографії та ознайомив слухачів із цікавими матеріалами з історії українського друкованого слова.


Читайте також: У МДУ розпочався II Форум молодих науковців

Переглядів: 394 | Додав: Admin