11:54
Студентські наукові товариства «Контент» і «Парадигма» МДУ провели спільне засідання до Всеукраїнського дня бібліотек

27 вересня до Всеукраїнського дня бібліотек на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулося спільне засідання студентських наукових товариств «Контент» і «Парадигма» на тему «Перспективи розвитку бібліотек».

Захід організувала кафедра культурології та інформаційної діяльності МДУ за підтримки департаменту освіти Маріупольської міської ради. На засідання за традицією були запрошені учні загальноосвітньої школи № 52.


На початку засідання присутніх привітав керівник СНТ «Контент», доцент кафедри культурології та інформаційної діяльності В’ячеслав Кудлай. Разом з учасниками він пригадав найвідоміші стародавні бібліотеки світу: королівську бібліотеку Ашурбаніпала, Олександрійську бібліотеку, бібліотеку Цельсія, бібліотеку в Пергамі. Про історію та сучасні напрями розвитку міської бібліотеки розповіла завідувач сектору читального залу Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Короленка Наталія Кібкало.


Цікаві доповіді підготували і студенти. Студентка II курсу спеціальності «Культурологія» Аліна Пічахчі висвілила питання трансформації змісту бібліотечної діяльності у різні часи, а першокурсниця спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Дар’я Пирожок розглянула інновації в діяльності бібліотек, зокрема поступовий досвід роботи з дітьми та молоддю.

Переглядів: 370 | Додав: Деканат