23:39
Студентки МДУ взяли участь у міжнародному проекті «NATO@70» у Португалії

Студентки історичного факультету Маріупольського державного університету Анастасія Кучеренко («Міжнародні відносини») і Катерина Чульська («Політологія») відвідали Португалію у рамках проекту «NATO@70», приуроченого до 70-ї річниці створення НАТО.

Проект організований Університетом Порту за підтримки Північноатлантичного Альянсу з метою показати молоді, наскільки небезпечними є гібридні методи ведення війни. В освітніх заходах взяли участь 75 молодих лідерів з 19 країн Європи.


Учасники проекту відвідали лекції провідних дослідників гібридних загроз у сучасному світі. Одним із лекторів був старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Каракуц, який розповів європейським студентам про російську агресію в Україні.


Головним етапом проекту стала симуляційна гра «Протидія гібридним загрозам: місія НАТО на XXI століття», під час якої молодь вчилася протидіяти фейковим новинам, провокаціям і конфліктам шляхом дипломатії та переговорів.


Також у рамках святкування річниці створення НАТО студентки МДУ зустрілися з консулом України в Порту Анатолієм Ковалем.
 

Читайте такожУ МДУ обговорили проблеми протидії кіберзагрозам та інформаційній агресії

Переглядів: 407 | Додав: Admin