18:09
Студентка МДУ Ангеліна Іванова увійшла у трійку кращих учасників міжнародного конкурсу

Студентка ІІІ курсу спеціальності «Історія та археологія» Маріупольського державного університету Ангеліна Іванова взяла участь у VI Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і творчих робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко.

Цього разу конкурсні роботи мали єдину соціальну тему: «Регіональна історія в контексті осмислення епохи Голодомору – геноциду українського народу».


Ангеліна надіслала на конкурс дослідження «Трагедія Голодомору 1932–1933 рр. у селищі Ялта Донецької області». Наукову роботу студентка писала під керівництвом завідувача кафедри історії та археології МДУ, професора Володимира Романцова. Дівчина вивчила наслідки сталінської політики творення Голодомору через родинний досвід, історії певних регіонів та місцевостей як складових єдиного загальноукраїнського простору.


Сьогодні необхідно подолати історичні міфи минулого і за допомогою об’єктивного висвітлення трагічних питань української історії сформувати історичну пам’ять сучасного покоління.


За результатами конкурсу Ангеліна посіла третє місце у номінації «Кращі наукові та мистецькі роботи студентів, аспірантів, науковців (віком до 35 років)». Урочисте нагородження переможців відбулося у Міністерстві освіти і науки України.

Переглядів: 281 | Додав: Деканат