16:49
Студентка МДУ Аліна Танасова навчалася розробляти ігри у Вірменії

Студентка IV курсу спеціальності «Історія та археологія» Маріупольського державного університету Аліна Танасова стала учасницею тренінгового курсу Game in action. Захід проходив у місті Ґюмрі, що у Вірменії, в рамках проєкту Erasmus+.

Учасниками тренінгів стали 33 студенти з України, Молдови, Латвії, Естонії, Білорусі, Португалії, Франції, Вірменії та Грузії. Вони обговорювали методи неформального навчання та використання ігор під час освітнього процесу.


Гра має важливу роль у навчанні, адже учні співпрацюють один з одним, обговорюють питання та разом знаходять відповідь. Ігрова форма підтримує цікавість до освітнього процесу і допомагає засвоювати навчальний матеріал у невимушеній обстановці.


Ментори проєкту ділилися досвідом створення настільних ігор і використанням ігрових практик у навчанні. Отриманні знання молодь використала для розробки прототипів власних ігор. Команда, до якої входила Аліна, створила гру під назвою Show me. Студентська молодь випробовувала її разом з іншими учасниками тренінгу.


Перед її початком один учасник з команди отримує картку з назвою професії та необхідними для неї якостями. Гра складається з трьох раундів, в кожному з яких інші гравці повинні вгадати soft-skill та hard-skill професії. Гра допомагає учням старших класів познайомитися з новими або маловідомими професіями.


Окрім відвідування тренінгових сесій молодь проводила мультикультурні вечори, на яких представляла власні країни: традиції, історію, національні страви, пісні і танці. Також у вільний час учасники проєкту знайомилися з містом Ґюмрі.


Більш за все мені запам'яталися моменти, коли ми знайомилися з містом та його місцевими жителями. Ми брали у них інтерв'ю для квесту та онлайн додатків, де розміщували результати проходження ігор. Люди були дуже привітні та залюбки розповідали цікаві історії зі свого життя.


Після повернення до Маріуполя Аліна продовжує працювати над грою Show me та займатися активною діяльністю у студентському науковому історико-археологічному товаристві Маріупольського університету. Його члени займаються реалізацією проєктів та ініціатив на місцевому і реґіональному рівнях, розробляють ігри, досліджують культури, зберігають та поширюють традиції Приазов’я.

Переглядів: 236 | Додав: Деканат