10:34
Студентів та викладачів МДУ ознайомили з основними напрямами роботи Національної бібліотеки Білорусі в онлайн-середовищі

29.05.2020 о 14:30 відбулася онлайн-лекція завідувача відділу довідково-інформаційного обслуговування Національної бібліотеки Білорусі Олени Вячеславівни Тулупової на тему «Практика віртуального інформаційно-бібліографічного обслуговування».

Лекція організована в рамках міжнародного співробітництва Білоруського державного університету культури і мистецтв та Маріупольського державного університету. До лекції приєналося понад 70 учсників, зокрема, колеги з наукової бібліотеки Маріупольського державного університету та бібліотечних установ Маріуполя, Києва, Львова Харкова, інших країн, студенти спеціальностей 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», 034 «Культурологія».


Під час онлайн-заходу Олена В’ячеславівна Тулупова ознайомила учасників з основними напрямами роботи Національної бібліотеки Білорусі в онлайн-середовищі та інструментами інформаційно-бібліографічного обслуговування, такими як: Discovery-пошук в веб-каталозі бібліотеки; бази даних і ресурси відкритого доступу; віртуальне консультування з можливістю зворотного зв'язку; інтернет-магазин інформаційних послуг; бібліографічні послуги онлайн; дистанційне навчання користувачів із застосуванням інфографіки та технології скрінкастінга; віртуальний читальний зал і ряд інших ресурсів і сервісів.


Після лекції учасники здійснили інтернет-навігацію сторінками порталу Національної бібліотеки Білорусі, а також змогли задати і отримати відповіді на всі запитання. Захід засвідчив відсутність меж для професійного спілкування, а також бажання бібліотечної спільноти разом вирішувати актуальні завдання.


Презентація лекції доступна на сайті НББ.

Переглядів: 334 | Додав: Деканат