13:30
Студенти МДУ зустрілися з військовослужбовцями напередодні Дня захисника України

Напередодні Дня захисника України та Дня українського козацтва на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулася зустріч викладачів і студентів з учасниками Операції Об'єднаних сил.

На початку заходу присутніх привітав завідувач кафедри історичних дисциплін, професор Володимир Романцов. Він зазначив, що День захисника України покликаний вшанувати хоробрість і відвагу захисників незалежності і територіальної цілісності країни, сприяти зміцненню патріотичного духу суспільства.


Майор Наталія Волошина та Олександр Єремєєв (позивний «Магістр») розповіли студентам про свою участь у бойових діях та героїчних бойових побратимів. Гості відзначили, що попри постійну стресову ситуацію, солдати й офіцери ООС надійно контролюють лінію зіткнення з ворогом.


У рамках зустрічі доцент кафедри історичних дисциплін Вадим Коробка звернув увагу присутніх на звитягу українського козацтва на теренах Приазов’я часів Кальміуської паланки (1746-1774 рр.) – передньої варти Запорозької Січі на правому березі р. Кальміус, підкресливши зв'язок поколінь захисників України, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Також студенти пригадали воїнів Української повстанської армії, яких офіційно визнали борцями за незалежність України у ХХ столітті лише в 2015 році.


Учасники зустрічі розпитали військовослужбовців, як проходять їх бойові будні і як вони відпочивають від несення служби, та висловили подяку воїнам за мирне небо над головою і можливість жити у вільній, незалежній Україні.

Переглядів: 385 | Додав: Деканат