14:08
Студенти МДУ познайомилися з творчістю письменниці Галини Захарової

На історичному факультеті Маріупольського державного університету пройшла зустріч студентів із головою міського історико-просвітницького товариства «Меморіал», членом Національної Спілки журналістів України Галиною Захаровою.

Захід організовано історико-краєзнавчим студентським науковим товариством «Історія Надазов’я» спільно з кафедрою історичних дисциплін та науковою бібліотекою МДУ до 30-річчя міського історико-просвітницького товариства «Меморіал».


Доцент кафедри Вадим Коробка окреслив учасникам зустрічі головні етапи життєвого шляху письменниці. Провідний бібліотекар наукової бібліотеки Тамара Бондаренко ознайомила присутніх із творчим доробком Галини Михайлівни, який складається з 14 книг.


Історикиня розповіла студентам про зміст своєї останньої книги «Справа капітана Володимира Максимова», яку вона створювала протягом 25 років. Спираючись на відомості архівної судово-слідчої справи, авторка виразно відтворила механізм допитів Максимова у катівнях НКВС та довела неправдивість звинувачень.


Наприкінці зустрічі студенти подякували гості за цікаву та змістовну розповідь, а також висловили подяку за подвижницьку письменницьку працю та правозахисну діяльність.

Переглядів: 399 | Додав: Деканат