09:47
Студенти-історики та школярі взяли участь в онлайн-засіданні СНТ «Історія Надазов’я»

4 червня відбулося чергове засідання студентського наукового товариства «Історія Надазов’я» за участі студентів-істориків та учнів НВК «Ліцей-школа №48», присвячене окремим наслідкам впливу промислової революції на повсякденне життя маріупольців кінця ХІХ – початку ХХ ст. На запрошення студентів-членів товариства до заходу долучилася директорка музею історії металургійного комбінату ім. Ілліча Ірина Бадасен.

У вступному слові науковий керівник СНТ доцент Вадим Коробка зазначив, що різке прискорення багатогранної соціальної трансформації на зламі ХІХ – ХХ ст. в Південно-Східній Україні яскраво відобразилося у Маріуполі. З одного боку, докорінно змінюється соціальна структура населення, з’являється та чисельно зростає фабрично-заводський пролетаріат. А з іншого боку, розповсюджуються, особливо в центральній частині, європейські стандарти міського способу життя, а також такі технічні досягнення, як електрифікація міста та влаштування міського водопроводу.


Захоплююча розповідь Ірини Бадасен була присвячена знаменитому страйку маріупольських металургів 1899 р. Водночас Ірина Ісидорівна передала до фондів СНТ електронні копії документів, що відбивають перебіг зазначеної події.


У другій частині заходу студенти 3 курсу освітньої програми «Історія» Віталій Малишев та Ганна Бондаренко презентували наукові доповіді, присвячені 110-ій річниці маріупольського міського водопроводу.


Загалом захід сприяв підвищенню інтересу членів СНТ до пізнавальної діяльності, наукового пошуку, збагаченню вмінь аналізу історичних джерел і наукової літератури, набуттю навичок обробки отриманих відомостей та подачі підсумків виконаної роботи у вигляді презентації.

Переглядів: 505 | Додав: Деканат