12:46
Старший викладач МДУ Марія Свєтлакова відвідала Форум мереж ЄС та Єврошколи у Києві

Старший викладач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики, директорка Інформаційного центру ЄС при Маріупольському державному університеті Марія Свєтлакова відвідала Форум мереж ЄС та Єврошколи. Захід проходив 3-4 жовтня у Києві в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні» Представництва Європейського Союзу в Україні.

Під час форуму понад 200 учасників з різних областей України змогли дізнатися про можливості співпраці з Представництвом ЄС, зокрема, участь у міжнародних проєктах, програмах, отримання грантів, почути історії успіху від відомих політиків та експертів, поділитися власним досвідом та знайти однодумців


У перший день форуму відбулися панельні дискусії «Україна-ЄС в епоху змін» та «Євроінтеграція через призму професійної діяльності». Спікерами першої панельної дискусії виступили Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, Посол Матті Маасікас, Міністр освіти і науки України Ганна Новосад, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.


Під час свого виступу Матті Маасікас зазначив, що одним із головних завдань Представництва ЄС є сприяння зміцненню політичних та економічних зв'язків між Україною та Євросоюзом шляхом підтримання ефективного діалогу з урядовими установами та підвищення поінформованості про ЄС, його установи та програми.


Міністр освіти і науки України Ганна Новосад розповіла про плани формування української освітньої політики та перспективи співпраці між Україною та ЄС у сфері освіти і науки. Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема наголосив на важливості створення максимальних можливостей для молоді як за кордоном, так і в Україні.


Другий день форуму був присвячений обміну поглядами та ідеями щодо подальшого розвитку та покращення українського суспільства. Учасники обговорили спільні заходи й інструменти взаємодії мереж ЄС у сферах неформальної освіти, культури, просування європейських цінностей, можливості налагодження взаємодії з бізнесом, місцевою владою, з локальними громадами. Так, Марія Свєтлакова поцікавилася можливістю співпраці Інформаційного центру ЄС із програмою «House of Europe» та створення у Маріуполі арт-інсталяції на європейську тематику.

Переглядів: 348 | Додав: Деканат