16:03
Розширене засідання «Соціологічного коворкінгу» соціотехнологічна діяльність у попередженні насильства та вирішенні конфліктів

16 грудня 2021 року на історичному факультеті відбулося розширене засідання студентського наукового товариства «Соціологічний коворкінг» на тему «Соціотехнологічна діяльність у попередженні насильства та вирішенні конфліктів», до якого залучилися студенти-соціологи МДУ та учні 9-11 класів загальноосвітніх школі міста Маріуполя.

В рамках засідання обговорили особливості гендерних конфліктів в шкільному середовищі; розглянули основні стратегії та механізми вирішення конфліктів; приділити увагу аналізу такого прояву насильства як буллінг та на окремих прикладах розібралися, які дії можна класифікувати як буллінг та яким чином можна знайти вихід з подібних ситуації; приділили увагу питанням інформаційної безпеки, безпечному використанню Інтернету та соціальних мереж. Крім цього, учасники «Соціологічного коворкінгу» спробували на власному досвіді елементи такої методики вирішення конфліктних ситуацій та формування позитивної атмосфери в колективі як соціальний театр.


В межах заходу відбулося нагородження переможців конкурсу есе на соціальну тематику, який проводився серед учнів загальноосвітніх шкіл Маріуполя з нагоди Дня Соціолога. Запропонована тема викликала жвавий інтерес, учасники мали змогу висловити свої думки як під час обговорювання, так і написати у чат зустрічі. Наприкінці засідання всім було запропоновано відповісти на питання анкети, яка була присвячена проблемам вирішення конфліктів, протидії буллінгу та забезпеченню інформаційної безпеки у шкільному середовищі.


Дякуємо учням, вчителям та адміністраціям загальноосвітніх шкіл міста Маріуполя за проявлений інтерес до запропонованої теми, запрошуємо на наступні засідання «Соціологічного коворкінгу» та сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому.

Переглядів: 262 | Додав: Деканат