15:50
Режисерка Наталя Гончарова навчала студентів МДУ техніці мовлення

На історичному факультеті Маріупольського державного університету відбувся майстер-клас із постановки голосу для студентів I-II курсу спеціальностей «Культурологія» та «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Заняття проводила репетитор із техніки мови Донецького академічного обласного драматичного театру, художній керівник і режисер театрального колективу «ДрамКом» Наталя Гончарова.


Захід організований з ініціативи громадської організації «Фонд збереження культурної спадщини Маріуполя» у співпраці з арт-центром «Театр всередині тебе», кафедрою культурології та інформаційної діяльності, науковою бібліотекою, студентськими науковими товариствами «Контент» і «Парадигма».


Під час майстер-класу студенти познайомилися з комплексом дихальної гімнастики Олександри Стрельникової та виконали розминку артикуляційного апарату. Тренерка відзначила важливість чіткої вимови слів і звернула увагу на поширені проблеми, які заважають чітко вимовляти звуки. Також вона зауважила, що для потужної звукоподачі потрібно навчитися правильно дихати.


По завершенні заходу студенти подякували Наталі Гончаровій за корисні зання і практичні вправи та запросили виступити на міжнародній конференції «Траєкторії сталого розвитку українського суспільства: особистість і культура», яка проходитиме 15 листопада.

Переглядів: 367 | Додав: Деканат