17:07
Професор Володимир Романцов взяв участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Трансформації історичної пам'яті»

10 листопада 2022 р. у Донецькому національному університеті імені Василя Стута була проведена ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Трансформації історичної пам'яті". У межах наукової конференції працювало тематичне засідання "Політика пам’яті як інструмент опору агресії Росії". Протягом його роботи Юрій Теміров показав "війни пам'яті" Путіна як інструмент агресії проти України. Святослав Чегринець, Надія Темірова, Yulia Kiselyova, порушили проблему меморіального простору та історико-культурної спадщини в умовах російського нападу.

Доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії та археології МДУ Володимир Романцов, а також виконуючий обов’язки директора Маріупольського краєзнавчого музею Олександр Горе виступили зі спільною доповіддю на тему «Маріупольський краєзнавчий музей і проблема переосмислення історико-культурної спадщини м. Маріуполя». Жваві дискусії викликало питання місця шкільної історичної освіти у світоглядному спротиві агресії РФ, у якій взяли участь Ольга Ніколаєнко, Сергій Терно, Сергій Лях, Кирило Мєлєкєсцев


Учасниками засідання було сформульовано кілька проблемних маркерів: нагальність напрацювання стратегії відновлення історико-культурної спадщини, постраждалої внаслідок воєнних руйнувань; потреба у модернізації шкільної програми зісторії з акцентом на формування української ідентичності; подолання кулуарності у підготовці програм і підручників з історії для школи та інші.

Переглядів: 181 | Додав: Деканат