08:59
Презентація дослідження Маріупольської аналітичної групи (МАГ) студентів політологів та міжнародників

18.12.2020 р. Маріупольська аналітична група (МАГ) Маріупольського державного університету (Катерина Чульська – магістрантка спеціальності «Політологія», Софія Петрова, Анастасія Каргаполова – студентки спеціальності «Міжнародні відносини», Ірина Грідіна – професор кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики) презентувала дослідження на тему «Освітня міграція випускників середніх навчальних закладів Маріуполя».

Маріупольська аналітична група (МАГ) була створена в рамках програми розвитку університетських аналітичних центрів від Школи політичної аналітики Національного університету «Києво-Могилянська академія» за фінансової підтримки Посольства США в Україні. Аналітичне дослідження стало завершальним етапом програми розвитку співпраці між університетами, громадянським суспільством, місцевою владою через створення мережі університетських аналітичних центрів.


Метою дослідження Маріупольської аналітичної групи (МАГ) став аналіз основних причин вступу випускників середніх освітніх закладів Маріуполя до ЗВО в інших містах України, виявлення можливих шляхів вирішення цієї проблеми, а також надання рекомендацій місцевій владі та ЗВО.


Презентація та обговорення дослідження відбулись за участю організаційного менеджера, помічника директора Школи політичної аналітики НаУКМА Антона Суслова, директорки освітнього округу м. Маріуполя, директорки СШ №66 Наталі Ровицької, директорки освітнього округу м. Маріуполя, директорки НВК №27 Марини Єжаковської, начальниці відділу профорієнтації Маріупольского міського центру зайнятості Дар’ї Вакулик, методиста «Методично-консалтингового центру Маріупольської міської ради» Світлани Антикало, керівника освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» МДУ В’ячеслава Кудлая. 


Маріупольська аналітична група висловлює щиру подяку усім, хто взяв участь в презентації та активно включився в обговорення. Це ще раз доводить, що проблема, обрана для дослідження, є актуальною та нагальною для нашої молоді, для нашого міста, для нас усіх. Цікаві та слушні зауваження, рекомендації та пропозиції, висловлені учасниками презентації, надихають на подальші дослідження та проекти.


Маріупольська аналітична група висловлює щиру подяку Миколі Валерійовичу Трофименко - голові постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, духовного відродження, молоді та спорту, ректору Маріупольського державного університету, Ірині Костянтинівні Святченко - Директорці «Методично-консалтингового центру Маріупольської міської ради», В’ячеславу Олеговичу Кудлаю - Керівнику освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» МДУ за підтримку та допомогу у здійсненні дослідження та організації презентації, а також організаторам та викладачам Школи політичної аналітики Національного університету «Києво-Могилянська академія» за ідею та її втілення. Висловлюємо надію на подальшу плідну співпрацю!

Переглядів: 341 | Додав: Деканат