15:34
Першокурсники спеціальності «Соціологія» презентували результати власних соціологічних досліджень, проведених в рамках навчальної практики

22 травня 2021 року відбувся захист звітів з навчальної (ознайомчої) практики здобувачів вищої освіти освітньої програми «Соціологія», яка проходила на базі Лабораторії соціологічних досліджень МДУ.

В продовж практики, що тривала з 5 по 15 травня 2021 року, першокурсники мали змогу не лише познайомитися з особливостями та тематикою діяльності Лабораторії, попрацювати з спеціальним програмним забезпеченням «ОСА», але й спробувати розробити та провести власне соціологічне дослідження. Для цього було створено дві команди, кожна з яких займалася розробкою власного дослідницького проекту, у тому числі складанням анкети та виборки, безпосереднім опитуванням респондентів, аналізом результатів за допомогою програми «ОСА».


Під час захисту звітів з практики здобувачами вищої освіти були представлені результати проведених досліджень за наступною тематикою: «Вплив комп'ютерних технологій на якість життя сучасної молоді» та «Гендерна рівність як рівні можливості для жінок та чоловіків» (опитування проводилися серед студентів Маріупольського державного університету). Практиканти поділилися враженнями під організації та проведення свого першого соціологічного дослідження, позитивно оцінивши здобутий досвід та сформовані компетенції.


Крім цього, в рамках захисту викладачі кафедри філософії та соціології і студенти-соціологи обговорили перспективи удосконалення практичної підготовки на освітній програмі. Здобувачі вищої освіти висловили побажання щодо їх більш активного залучення до прикладних досліджень, що проводяться Лабораторією соціологічних досліджень МДУ, не лише в період практики.

Переглядів: 290 | Додав: Деканат