07:41
Освітяни МДУ взяли участь у міжнародному воркшопі у рамках програми Еразмус+ напряму імені Жана Моне

На початку липня викладачі Маріупольського державного університету взяли участь у міжнародному академічному воркшопі у рамках проєкту програми Еразмус+ напряму імені Жана Моне «Відбудова потенціалу європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення».

Участь у воркшопі, що проходив у Києві, взяли 20 представників дев’яти університетів України, а саме Бердянського державного педагогічного університету, Донбаського державного педагогічного університету, Донецького державного університету управління, Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Донецького національного університету імені Василя Стуса, Луганського національного аграрного університету, Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та МДУ.


Протягом тижня освітяни спілкувалися з міжнародними спікерами та українськими експертами – представниками Української асоціації викладачів і дослідників європейської інтеграції. Спільно вони працювали над структурою та змістом представлених мікропроєктів, основою яких стали попередні тренінги і майстер-класи. Значну увагу організатори приділили питанням проєктного менеджменту, командного та особистісного успіху. Сінергія спікерів і учасників дозволила вдосконалити представлені на початку заходу ініціативи та усвідомити механізм їх втілення у життя.


Доценти Олена Гільченко та Юлія Константинова представили проєкт кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики «Впровадження курсу «Європейські інтеграційні студії» в освітній процес МДУ». Окрім викладачок, які презентували освітню ініціативу на воркшопі, у його розробці брали участь доценти Анастасія Трофименко і Марія Свєтлакова.


Так само мікропроєкт кафедри економіки та міжнародних економічних відносин «Економічні виміри формування безпекового середовища: європейський досвід для України» презентували доценти Ольга Беззубченко та Ольга Захарова. До його розробки також долучилися перший проректор університету, професор Олена Булатова та проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Тетяна Марена.


По завершенню міжнародного академічного воркшопу узгоджені теми десяти освітніх мікропроєктів, які реалізовуватимуться упродовж наступного року в університетах-учасниках проєкту. Наступним кроком стане проведення другого воркшопу влітку 2022 року, на якому освітяни продемонструють свої напрацювання, а також проаналізовані виклики, з якими вони зіштовхнуться у ході реалізації своїх ініціатив.


Результатом участі у проєкті «Відбудова потенціалу європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення» стане впровадження нових елективних дисциплін у навчальний процес Маріупольського університету. Це створить перспективи організації сертифікатного навчального курсу для широкого кола зацікавлених осіб.

Переглядів: 258 | Додав: Деканат