16:05
Нове бачення Стратегії розвитку: освітяни МДУ долучилися до тренінгу у межах проєкту з відновлення переміщених університетів

Представники Маріупольського державного університету стали учасниками тренінгу «Стратегування у вищій освіті», який проходив з 21 по 26 березня на Закарпатті.

Захід організований Інститутом вищої освіти НАПН України у межах проєкту ЄС «Відновлення переміщених університетів: підвищення конкурентної спроможності, служіння громадам». Тренінгові активності проводили радниця при дирекції Світлана Калашнікова, наукові співробітниці відділу взаємодії університетів та суспільства Олена Оржель, Наталія Шофолова, Олена Литовченко.


У заході взяли участь ректор Микола Трофименко, проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, помічниця ректора Лариса Шаульська, начальниця відділу інформації та зв'язків з громадськістю Оксана Дерев'янко, фахівчиня Центру міжнародної освіти Марія Кустікова, завідувач кафедри інформаційної діяльності В'ячеслав Кудлай, професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка, доцентка кафедри політології та міжнародних відносин Анастасія Трофименко.


Команда МДУ аналізувала діючу Стратегію університету за допомогою інструментів організаційного розвитку. Програма передбачала роботу учасників із запрошеними тренерами. Освітяни дізнавалися про ключові параметри стратегування, бізнес-моделі та побудову комунікації у сфері освіти.


Ми абсолютно по-новому подивилися на нашу Стратегію. Дуже круто, що у підсумку вдалося відобразити місію, візію, цінності, цілі та представити ці складові у локанічній візуалізації. Після оновлення це буде справжня «жива» стратегія, яка відповідатиме дійсності. Вона обов'язково стане нашою інституційною перевагою, – ректор МДУ Микола Трофименко.


По завершенні тренінгу представники незламного вишу створили стратегічну мапу, а також виявили перспективи для вдосконалення діючої Стратегії розвитку та її реалізації найближчим часом.

Переглядів: 125 | Додав: Деканат