13:21
Нарада гарантів з обговорення освітньо-професійних програм ОНП 032 Історія та археологія

24 березня 2021 р. гаранти ОНП Маріупольського державного університету та Донецького національного університету імені Василя Стуса зустрілись на робочій нараді для обговорення освітньо-наукової програми підготовки здобувачів третього освітньо-наукового рівня спеціальності 032 Історія та археологія.

Маріупольський державний університет був представлений наступним гарантом програми кафедри історичних дисциплін д.і.н., професором Романцовим Володимиром Миколайовичом.


Від Донецького національного університету імені Василя Стуса були присутні гарант освітньо-наукової програми підготовки здобувачів вищої освіти третього освітньо-наукового рівня спеціальності 032 Історія та археологія кафедри всесвітньої історії та археології д.і.н., професор Литвиненко Роман Олександрович та д.і.н., професор кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки Темірова Надія Романівна.


Під час наради основна увага зосередилась на питаннях практичної підготовки здобувачів вищої освіти, процедури вибору елективних дисциплін. Також, гарант Донецького національного університету імені Василя Стуса Литвиненко Роман Олександрович поділився досвідом проходження акредитації.


Детально були розглянуті логічно-структурні схеми представлених для розгляду освітньо-наукових програм та принципи їх побудови та проаналізовано перелік освітніх компонентів включених до програм.


Взаємні зауваження будуть враховані при коректуванні освітньо-наукової програми.


Також, було обговорено лекцію з теми «Соціально-історичні трансформації в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.», яка була прочитана професором Теміровою Надією Романівною для здобувачів третього освітньо-наукового рівня спеціальності 032 Історія та археологія МДУ.

Переглядів: 327 | Додав: Деканат