15:07
Нарада гарантів з обговорення освітньо-професійних програм 291 Міжнародні відносини та ОПП 052 Політологія та 032 Історія та археологія

26 лютого 2021 р. гаранти ОП та ОНП Маріупольського державного університету та Київського університету імені Бориса Грінченка зустрілись на робочій нараді для обговорення освітньо-професійних програм 291 Міжнародні відносини та освітньої-наукових програм 052 Політологія та 032 Історія та археологія.

Маріупольський державний університет був представлений наступними гарантами програм кафедр міжнародних відносин та зовнішньої політики та історичних дисциплін: Наталія Пашина, доктор політичних наук, професор, Ірина Грідіна, доктор історичних наук, професор, Костянтин Балабанов, доктор політичних наук, професор, Олена Гільченко, кандидат політичних наук, доцент, Володимир Романцов, доктор історичних наук, професор.


Від Київського університету імені Бориса Грінченка були присутні гаранти освітніх та освітньо-наукових програм кафедри міжнародних відносин та міжнародного права: Ігор Жалоба, доктор історичних наук, професор, Олександр Цвєтков, доктор історичних наук, професор, Ірина Слюсаренко, кандидат історичних наук, доцент, Марина Бессонова, кандидат історичних наук, доцент, Тетяна Ілюк, кандидат історичних наук, доцент.


Під час наради, основна увага зосередилась на питаннях практичної підготовки здобувачів вищої освіти, процедури вибору елективних дисциплін. Також, дискусія торкнулась актуальних на сьогодні питань формування Soft skills та неформальної освіти.


Детально були розглянуті логічно-структурні схеми представлених для розгляду освітніх та освітньо-наукових програм та принципи їх побудови та проаналізовано перелік освітніх компонентів включених до програм.


Взаємні зауваження будуть враховані при коректуванні освітніх та освітньо-наукових програм. Загалом учасники наради, наголосили на важливості такого роду заходів для розкриття максимального потенціалу здобувачів вищої освіти та домовились про майбутню співпрацю між кафедрами університетів.

Переглядів: 324 | Додав: Деканат