11:54
На історичному факультеті пройшла ІІІ Всеукраїнська конференція «Міжкультурна комунікація і глокалізаційні процеси у соціологічному вимірі»

16 квітня 2021 року на базі Маріупольського державного університету відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація і глокалізаційні процеси у соціологічному вимірі». Захід відбувся за ініціативи кафедри філософії та соціології МДУ, співорганізаторами виступили кафедра соціології управління Донецького державного університету управління та Донецьке відділення Соціологічної асоціації України.

Відкрив конференцію ректор МДУ, професор Микола Трофименко. З вітальними словами до учасників звернулися проректор з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, декан історичного факультету Вікторія Лисак, завідувач кафедри філософії та соціології Богдан Слющинський та професор кафедри філософії та соціології Яна Зоська.


В рамках пленарного засідання були заслухані доповіді Валентини Николаєвої, доцента кафедри соціології управління ДонДУУ, та Оксани Ташкінової, завідувачки кафедри соціології та соціальної роботи ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет». Цього року конференція об’єднала викладачів, студентів та аспіратів з семи закладів вищої освіти Маріуполя, Харкова, Запоріжжя, Рівного.


Під час роботи було розглянуто особливості розвитку міжкультурної комунікація в Україні та регіоні, характерні риси геополітичного впливу на культуру комунікацію, етнонаціональні особливості регіону та їх вплив на рівень комунікації, вплив інноваційних технологій на міжкультурну комунікацію регіону.


Також було обговорено питання розвитку соціологічної освіти в Україні та регіоні, особливості застосування нових інтерактивних методів під час підготовки майбутніх соціологів та фахівців з соціальної роботи, перспективи подальшої співпраці у цьому напрямку.


За результатами наукового заходу буде опубліковано збірник матеріалів конференції, у який увійдуть тези доповідей всіх учасників.

Переглядів: 292 | Додав: Деканат