10:11
На Гавайських островах: історичний факультет МДУ відсвяткував 23-річчя (ФОТОЗВІТ)

У Маріупольському державному університеті відзначили 23-ю річницю створення історичного факультету. У святкових заходах, об’єднаних темою Гавайських островів, взяли участь викладачі, студенти і випускники факультету.

Під час розважальної програми «23 – на островах» усі бажаючі змогли продемонструвати знання історії, культури та традицій Гавайських островів, проявити гнучкість та витривалість у конкурсах «Лімбо», «Обмін леями» і танці «Хороші у гавайців ноги», послухати цікаві доповіді від студентів-істориків під час «Історичного турніру», а також зануритися у спогади, переглядаючи відео «Мій факультет».


На початку святкового концерту присутніх привітав ректор МДУ, член-кореспондент НАПН України, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі, професор Костянтин Балабанов. Він подякував викладачам факультету за віддану і багаторічну працю, а студентам – за творчі ініціативи й активну громадську позицію. Багато теплих слів присутнім виказали декан історичного факультету, професор Вікторія Лисак та завідувачі кафедр, професори Володимир Романцов, Богдан Слющинський, Юлія Сабадаш, доцент Олена Гільченко.


Концертна програма «Подорож островами знань» змогла яскраво розкрити багатий творчий потенціал студентів історичного факультету. Молодь виконувала музичні, хореографічні, театральні номери, які не залишили байдужими жодного присутнього у залі.


Також у рамках святкування 23-річниці на історичному факультеті пройшов День відкритих дверей. Майбутні абітурієнти познайомилися зі структурою та спеціальностями, а також дізналися про умови прийому та курси підготовки до ЗНО, які пропонує університет.


Історичний факультет був створений у 1996 році. Сьогодні він об’єднує понад 400 студентів із України, Греції, Азербайджану, Узбекистану, Туркменістану. Більше півсотні викладачів забезпечують якісну підготовку майбутніх фахівців за спеціальностями: «Історія та археологія», «Середня освіта. Історія», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Політологія», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Культурологія», «Соціологія».


На факультеті працюють дві спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій – з історичних і політичних наук, а також докторантура. Тому здобувши вищу освіту, студенти можуть вступити до аспірантури і захистити дисертацію у стінах альма-матер.


Родзинкою факультету є Музей історії та археології, фонд якого регулярно поповнюється завдяки успішній роботі археологічної експедиції університету. Також на базі факультету працюють Інформаційний центр Європейського Союзу, Центр ґендерних досліджень і освіти ПРООН та Центр Балто-Чорноморських регіональних студій.


За роки роботи історичний факультет Маріупольського держуніверситету випустив понад 1500 висококваліфікованих фахівців, які успішно працюють як в Україні, так і за кордоном.

Переглядів: 367 | Додав: Деканат