14:39
На базі МДУ пройшли ІІ етапи Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, німецької мови та екології

16-17 листопада на базі Маріупольського державного університету проходили ІІ етапи Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, німецької мови та екології. Інтелектуальні змагання були організовані за підтримки кафедри історичних дисциплін, кафедри німецької та французької філології, кафедри раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища.

Олімпіада з історії була наймасовішою – в ній взяли участь понад 150 учнів 8-11 класів. Перед школярами стояли завдання проаналізувати історичні події, визначити їх хронологічні рамки, дати визначення понять й описати історичні факти, зображені на світлинах.


Учасниками інтелектуального змагання з німецької мови стали близько 50 маріупольських школярів, які навчаються у 8-10 класах. Юні германісти демонстрували свої знання під час написання твору, роботи з текстом, аудіо-матеріалом та під час практики усного мовлення.


Також цього року на базі МДУ вперше проходив ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, в якому взяли участь 14 маріупольських старшокласників. Школярі виконували тестові завдання та практичні вправ, а також презентували заздалегідь підготовлений авторський проєкт з екології.


Маріупольський державний університет бере активну участь у розвитку наукового й інтелектуального потенціалу учнівської молоді Маріуполя і Донеччини. Вже багато років МДУ виступає базовим закладом вищої освіти для проведення других етапів учнівських олімпіад і конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Викладачі МДУ входять до складу журі, консультують учасників, виступають науковими керівниками і рецензентами наукових робіт школярів.

Переглядів: 341 | Додав: Деканат