10:38
МДУ поповнить археологічну карту Північного Приазов'я невідомими раніше курганами

На початку вересня археологічна експедиція Маріупольського державного університету на чолі зі старшим викладачем кафедри історичних дисциплін В'ячеславом Забавіним обстежила курганні групи та поодинокі кургани. Дослідження велися на території Великоновосілківського району.

Метою археологічної розвідки був огляд об’єктів, визначення їх параметрів і сучасного технічного стану для подальшої підготовки обліково-охоронної документації.


За допомогою натурного обстеження пам’яток археології, публічної кадастрової карти, планово-картографічного матеріалу та даних попередніх досліджень викладачі та студенти нарахували 35 археологічних об’єктів.


Під час розвідки ми виявили кілька невідомих і встановили точне місце розташування раніше відомих курганів, завдяки картографічним даним. Виявлені об'єкти будуть поставлені на облік і занесені до реєстру пам'яток археології Міністерства культури України. Таким чином експедиція університету внесла значний внесок у збереження нашої спільної культурно-історичної спадщини. Крім того, отримана інформація стане корисною для складання археологічної карти Північного Приазов'я та буде використана у навчальному процесі під час викладання курсів «Археологія», «Історія України», «Археологічні дослідження Північного Приазов'я»,

– В’ячеслав Забавін.


Археологічні експедиції проходять згідно Договору про проведення науково-дослідних робіт із визначення розташування пам’яток (об’єктів) археологічної спадщини між МДУ та Відділом культури, молоді та спорту Великоновосілківської районної державної адміністрації.

Переглядів: 286 | Додав: Деканат