13:24
«Люди залишаються людьми за різних життєвих ситуацій»: студенти-історики МДУ переглянули фільм «Перукарська воля»

На історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулося засідання кіноклубу медіапросвіти Docudays UA «Human Rights», яке проводив студент III курсу спеціальності «Середня освіта. Історія» Ісидор Бадасен.

Учасники переглянули кінострічку «Перукарська воля» режисерів Фінли Претселла та Едріена Макдовалла. За сюжетом тюрма готується до щорічного змагання з перукарського мистецтва серед ув’язнених. Завдяки долученню до перукарської справи чимало зловмисників переосмислюють свої вчинки й готуються до життя поза ґратами.


Окрім постійних членів кіноклубу – викладачів та студентів – у засіданні взяв участь запрошений експерт, волонтер громадської організації «Культурно-освітня платформа «Сенс» Володимир Арабаджи, який має досвід роботи у пенітенціарній службі України по посаді старшого інспектора відділу нагляду та безпеки. Після перегляду стрічки він розповів про умови утримання в'язнів у виправних установах, про будні людей і правила, які ті повинні дотримуватися, аби не відстрочити можливість дострокового звільнення.


Засідання медіапросвіти Docudays UA «Human Rights» проходять щомісяця у Музеї історії та археології МДУ (історичний факультет, ауд. 212). Усі, хто бажає поринути у захоплюючий світ доументального кіно – стежте за анонсами та приєднуйтесь!


Детальна інформація за телефонами: (0629) 58-75-74, 097-414-45-81 (керівник кіноклубу – доцент Світлана Арабаджи).

Переглядів: 386 | Додав: Деканат