13:18
«Italia Festival Barocco»: у МДУ виступили всесвітньо відомі музиканти – дует «Duo Barocco»

8 жовтня в актовій залі Маріупольського державного університету відбувся концерт дуету «Duo Barocco» в рамках V італійського фестивалю барокової музики «Italia Festival Barocco», організованого Посольством Італії в Україні та Італійським інститутом культури в Україні.

Програма фестивалю, який розпочався 2 жовтня і триватиме до 15 жовтня, включає низку виступів і майстер-класів всесвітньо відомих музикантів у Києві, Одесі, Чернівцях, Львові та Маріуполі.


МДУ – єдиний університет України, на базі якого проходив концерт у рамках фестивалю «Italia Festival Barocco». На початку заходу маріупольських глядачів привітали ректор, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов, директор департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради Діана Трима, Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде ла Чечіліа й арт-директор фестивалю Нансі Мілезіс Романо. Костянтин Балабанов подякував італійським партнерам за співпрацю і можливість організувати такий масштабний культурний захід у Маріуполі.


На сцені університету виступили італійський гітарист Лука Марконато, учасник престижних міжнародних музичних фестивалів Європи, США та Азії, та іспанський ударник Андреа Піччоні, якого високо цінують на міжнародній арені як викладача і визнають «послом традиційних ударних інструментів Італії та Середземномор’я». Концертна програма «Cuerdas y golpes» («Струни та удари») познайомила маріупольську публіку з творами видатних композиторів Італії та Іспанії: Франческо Корбетти, Карло Кальви, Гаспара Санза, Сантьяго де Мурсія. По завершенні концерту глядачі подякували музикантам тривалими гучними оплесками.


Маріупольський держуніверситет не вперше зустрічає у своїх стінах зарубіжних виконавців та організаторів «Italia Festival Barocco». У 2017 році у рамках IV Фестивалю італійської барокової музики учасники тріо «L’arte dell’Arco» і директор Італійського інституту культури в Україні Анна Пасторе провели відкриті лекції і майстер-класи для студентів МДУ. Це свідчить про високий авторитет університету як провідного центру з вивчення і популяризації італійської мови та культури на Сході України.

Переглядів: 342 | Додав: Деканат