16:46
Історики МДУ провели круглий стіл до 6-ї річниці Революції Гідності

22 листопада на базі наукової бібліотеки Маріупольського державного університету відбувся круглий стіл, присвячений 6-й річниці Революції Гідності. Організаторами заходу виступили кафедра історичних дисциплін спільно зі студентським історико-краєзнавчим товариством «Історія Надазов’я».

В обговорені взяли участь викладачі та студенти університету, а також ветеран АТО, депутат Маріупольської міської ради Роман Амелякін та військовий капелан Любомир Кащій, який підтримує військовослужбовців на фронті.


Засідання круглого столу відкрив завідувач кафедри історичних дисциплін, професор Володимир Романцов. Він ознайомив присутніх із результатами анонімного анкетування студентів-істориків, які мали змогу висловити свої міркування стосовно подій Революції Гідності. За результатами опитування переважна більшість учасників опитування визначили головною причиною виникнення Євромайдану відмову президента Януковича від євроінтеграційного курсу, а близько половини – заявили, що за тих умов приєдналися би до протестувальників на Майдані Незалежності.


Підсумовуючи сказане, професор Романцов відзначив роль історії та істориків у формуванні державницького світогляду, патріотизму, громадянськості – усвідомлення кожним громадянином своїх прав та обов'язків щодо держави й суспільства.


Любомир Кащій та Роман Амелякін підкреслили доленосність Революції Гідності, завдяки якій Україні вдалося досягти чималого, зокрема, підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом та отримати безвізовий режим.

Переглядів: 380 | Додав: Деканат