12:10
Історики МДУ обговорили події Другої світової війни

26 вересня у центрі «Вікно в Америку», який діє на базі наукової бібліотеки Маріупольського державного університету, відбулася публічна лекція доцента кафедри історичних дисциплін Вадима Коробки «Договір про дружбу та кордон між СРСР та Німеччиною». Захід організувала кафедра історичних дисциплін спільно з історико-краєзнавчим студентським науковим товариством «Історія Надазов’я».

У своїй доповіді Вадим Коробка розглянув договір, укладений між Третім Рейхом та Радянським Союзом 28 вересня 1939 року після капітуляції Варшави і військової поразки польських збройних сил у війні проти агресивних сусідів.


По завершенні лекції студентка II курсу спеціальності «Історія та археологія» Ганна Бондаренко ознайомила учасників із прийнятою 19 вересня 2019 року резолюцією Європарламенту «Про важливість європейської пам’яті для майбутнього Європи». Дівчина зосередила увагу присутніх на пункті резолюції, в якому Пакт Молотова-Ріббентропа, поділивши Європу й території незалежних держав між двома тоталітарними режимами, відкрив шлях до Другої світової війни. Також студентка відзначила важливість положень резолюції, що підкреслюють нагальну потребу у підвищенні рівня обізнаності, здійсненні моральних оцінок та проведення юридичних розслідувань злочинів сталінізму.

Переглядів: 428 | Додав: Деканат