11:32
«Історичним фактам потрібна верифікація, з цього починається деколонізація!» у МДУ відбулося засідання товариства «Історія Надазов’я»

Гасло – «Історичним фактам потрібна верифікація, з цього починається деколонізація!» – стало лейтмотивом засідання студентського наукового краєзнавчого товариства «Історія Надазов’я», яке відбулось 1 вересня під керівництвом його кураторів, доцентів Вадима Коробки та Юлії Коробки.

Переглянувши новий відеоролик проекту «Південь без міфів» від Українського інституту національної пам'яті, студенти оцінили роль українського козацтва в затвердженні на північному узбережжі Азовського моря християнської цивілізації. Низкою беззаперечних історичних фактів учасники обговорення спростували облудні вигадки про те, що ініціатива та початок освоєння нашого краю належить лише російській імперській адміністрації.


За допомогою онлайн-сервісу Kahoot та смартфонів серед учасників засідання було проведено вікторину, яка сприяла поглибленню знань про Кальміус – селище запорізьких козаків на правому березі однойменної річки при її впадінні в Азовське море. Вікторина, що відбувалася в атмосфері гарного настрою та доброзичливості, викликала неабияку цікавість у студентів.

Переглядів: 434 | Додав: Деканат