22:44
Форум молодих науковців: у МДУ пройшли освітні заходи до Дня музеїв у Європі

У рамках ІІ Форуму молодих науковців МДУ на базі Маріупольського державного університету пройшли освітні заходи до Дня музеїв у Європі. До участі були запрошені учні закладів середньої освіти.

Програма включала презентацію діяльності музеїв та експозицій, лекцію та практикум з історії, під час яких молодь ознайомилася з особливостями роботи музеїв та розширила знання про історію Маріуполя та України.


Завідувач кафедри історичних дисциплін, професор Володимир Романцов провів лекцію «Маріупольський повіт в подіях Української революції (1917-1919)». Учнівська молодь змогла дізнатися важливі для історії Маріуполя факти, познайомитися з революціонерами і побачити, яким місто було 100 років тому.


Після лекції школярі відвідали практикум «Ігрові методи при вивченні історії», який провів студент II курсу спеціальності «Середня освіта. Історія» Ісидор Бадасен. Він презентував настільні ігри, створені членами студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ, після чого розповів про діяльність товариства.


Практикум проходив у Музеї історії та археології МДУ, тому учні змогли на власні очі побачити діючі експозиції та почути багато цікавої інформації про знахідки, знайдені на території Приазов'я. Також майбутні абітурієнти мали змогу поспілкувалися зі студентами-істориками і дізнатися про навчання в університеті. 


Завершальним етапом програми заходів до Дня музеїв у Європі стала презентація директорки Маріупольського краєзнавчого музею Наталі Капустнікової, яка розповіла про історію, діяльність та діючі експозиції музею та його філіалів. Одну з експозицій музей привіз до МДУ. Ознайомитися з нею можна в холі історичного факультету (I поверх). Варто зазначити, що маріупольські музеї є базами практики для студентів кафедри історичних дисциплін МДУ. 


Завтра у Маріупольському державному університеті проходитимуть інтерактивні лекції та наукові шоу, а підбиття підсумків ІІ Форуму молодих науковців МДУ відбудеться під час урочистих зборів з нагоди Дня науки.

 

Читайте також: У МДУ розпочався II Форум молодих науковців

Переглядів: 408 | Додав: Admin