10:50
Доцентка кафедри культурології Ольга Демідко відкрила у Києві фотовиставку «Театр. Душа Маріуполя»

Доцентка кафедри культурології, кандидат історичних наук Ольга Демідко 15 та 16 березня взяла участь у низці важливих заходів. Зокрема, 15 березня вона долучилася до публічного обговорення "Театр. Культурний код Маріуполя".

А 16 березня Ольга Демідко відкрила у Києві фотовиставку "Театр. Душа Маріуполя", на якій розповіла і про історію будівництва приміщення драмтеатру і про жахливу трагедію, яка сталася рік тому. Організаторами заходу виступили Департамент культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради та Національний академічний драматичний театр ім. Франка. На фотовиставці були представлені світлини з архівів Донецького академічного обласного драматичного театру (м.Маріуполь), з фондів Маріупольського краєзнавчого музею та особистого архіву народної артистки України Світлани Отченашенко, які дослідниця збирала з 2014 року і змогла вивезти з Маріуполя.


Ольга Демідко наголосила, що "попри численні намагання окупантів знищити культурну спадщину Маріуполя, ми мусимо зберегти нашу пам'ять, культуру та історію, яка створювалася не одне століття". Виставка працюватиме протягом місяця у Національному академічному драматичному театрі ім. Франка (Київ, площа Івана Франка, 3). Також доцентка виступила перед Національним академічним театром опери та балету України ім. Тараса Шевченка на мирній акції вшанування всіх загиблих маріупольців у драмтеатрі.

Переглядів: 164 | Додав: Деканат